Timo Parvela ALMA-ehdokkaaksi

IBBY Finland on nimennyt suomalaisen lasten- ja nuortenkirjailijan ehdolle vuonna 2012 jaettavan Astrid Lindgren Memorial Award -palkinnon saajaksi. Arvostetun kansainvälisen palkinnon suomalaisehdokkaaksi on asetettu kirjailija Timo Parvela (s.1964).

IBBY Finlandin arvostelulautakunta toteaa, että Timo Parvelan Ella-sarja ilahduttaa niin pienempiä kuin isompiakin lukijoita realistisella, pitkälti koulumaailmaan sijoittuvalla huumorillaan. Erittäin suosittuja ovat myös hänen ystävyydestä ja yhteisöllisyydestä kertovat lastenromaaninsa.

Fantasiatrilogia Sammon vartijat on vauhdikasta, taidokasta ja kantaaottavaakin luettavaa. Kirjailija hyödyntää kiinnostavasti Kalevalaa ja suomalaista mytologiaa – suomalainen uusi fantasia ei jää jälkeen kansainvälisestä tasosta.

Timo Parvelan kirjat ovat Astrid Lindgrenin lasten- ja nuortenkirjojen tavoin erittäin suosittuja. Parvela hallitsee kaikessa kerronnassaan monitasoisen kirjoittamisen ja hänen teoksistaan voivatkin nauttia monenikäiset lukijat.

Kirjailija Timo Parvela portrait by MArkus Henttonen Author Timo Parvela portrait by Markus Henttonen Helsinki november 2013 Markus Henttonen photographer based in Berlin / Lahti www.markushenttonen.com

Kuva: Markus Henttonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.