IBBY Finland on nimennyt ALMA-palkintoehdokkaat 2013

Christel Rönns ja Napero-Finlandia on nimetty IBBY Finlandin ehdokkaiksi vuoden 2013 ALMA-palkinnon saajaksi.

Lastenkirjallisuutta edistävä IBBY Finland -järjestö on nimennyt kaksi ehdokasta vuonna 2013 jaettavan ALMAn eli Astrid Lindgren Memorial Award -palkinnon saajaksi. Arvostetun kansainvälisen palkinnon ehdokkaaksi on asetettu kuvittaja Christel Rönns ja Päätalo-instituutin järjestämä sadunkirjoituskilpailu Napero-Finlandia.

Kuvittaja Christel Rönns

Christel Rönns on kuvittanut ansiokkaasti sekä omia että muiden kirjailijoiden tekstejä. Astrid Lindgrenin henkinen lämmin huumori on hänen tyylilleen ominaista. Rönns yhdistää tekstin ja kuvituksen tavalla, joka aina tuo uutta tulkinnallista ulottuvuutta ja esteettistä harmoniaa kertomukseen.

Sadunkirjoituskilpailu Napero-Finlandia

Napero-Finlandia on Päätalo-instituutin vuosittain järjestämä peruskoulun 1.–6.-luokkalaisille suunnattu valtakunnallinen sadunkirjoituskilpailu. Kilpailun tarkoituksena on kannustaa lapsia lukemisen pariin ja oman kirjoittamisen sekä luovuuden kehittämiseen. Vuodesta 1993 järjestettyyn kilpaan on lähetetty kymmeniätuhansia satuja, jotka on arkistoitu. Saduista on myös koottu kaksi omakustannejuhlakirjaa. Kilpailukielet ovat suomi, ruotsi ja saame. Kahdenkymmenen vuoden aikana Napero-Finlandia on sekä innostanut lapsia kirjallisuuden pariin että koonnut heidän omia satujaan ainutlaatuiseksi satuaarreaitaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.