Astrid Lindgren Memorial Award 2015 -ehdokkaat

IBBY Finlandin nimeämät Astrid Lindgren Memorial Award 2015 -ehdokkaat ovat kirjailija Timo Parvela ja kuvittaja Christel Rönns.

Timo Parvelan lastenkirjatuotanto sisältää niin humoristisia lastenromaaneja, lempeän filosofisia satuja kuin vauhdikkaita ja jännittäviä fantasiaromaaneja. Ystävyyden, ymmärtämisen ja hyväksymisen tematiikka yhdistyvät monitasoiseen kerrontaan, joka Astrid Lindgrenin hengessä kiinnostaa yhtä aikaa sekä lapsi- että aikuislukijaa.

Christel Rönnsin kuvitustuotanto on laaja ja monipuolinen. Rönnsin humoristisuus, värikäs iloisuus ja tyyli täyttävät ALMA-palkinnon merkittävän kriteerin, Astrid Lindgrenin hengen vaatimuksen. Rönnsin omaa tuotantoa on saatavilla suomeksi ja ruotsiksi, ja hänen kuvittamiaan teoksia on käännetty muun muassa saksaksi.

Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) on merkittävä kansainvälinen lasten- ja nuortenkirjapalkinto. Se jaetaan vuosittain kirjailijalle, kuvittajalle tai muulle lasten- ja nuortenkirjallisuuden asemaa ja lukemista edistävälle taholle. Tärkeimpänä kriteerinä palkinnon saamiselle on korkeatasoinen taiteellinen tuotanto, joka on toteutettu Astrid Lindgrenin hengessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.