IBBY Finlandin jäsenkirje 1/2015

Vuosi on vaihtunut uuteen, ja myös IBBY:n hallituksen kokoonpano on päivittynyt.

Tämän vuoden hallituksessa ahkeroivat Emilia Kämäräinen (puheenjohtaja), Noora Miettinen (sihteeri), Cecilia Eriksson, Pirkko Ilmanen, Maija Karjalainen, Suvi Oksanen, Sanna Pelliccioni, Jutta Setälä, Kaisa Torkki ja Myry Voipio. Mukana on monipuolinen joukko henkilöitä, joita yhdistää innostus lasten- ja nuortenkirjallisuuteen.

IBBY Finlandin ydintehtävänä on suomalaisen lasten- ja nuortenkirjallisuuden aseman edistäminen ja tunnetuksi tekeminen. Yksi tapa nostaa esille ansiokkaita teoksia ja tekijöitä ovat erilaiset kirjallisuuspalkinnot. IBBY Finlandilla on oikeus nimetä ehdokkaita muun muassa Astrid Lindgren Memorial Award – ja Hans Christian Andersen -palkintoihin, kansainvälisen IBBY:n kunnialistalle sekä Bratislavan kuvittajabiennaaliin, joka järjestetään taas tämän vuoden syyskuussa Slovakiassa. Joka kolmas vuosi IBBY Finland jakaa akateemikko Wäinö Aaltosen suunnitteleman Anni Swan -mitalin. Nyt, vuonna 2015, tämä arvostettu palkinto myönnetään jälleen korkeatasoiselle suomalaiselle lasten- tai nuortenkirjalle.

Kansainvälinen lastenkirjapäivä

1.4.2015 Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksessa, Helsingissä, järjestetään kansainvälisen lastenkirjapäivän kunniaksi uuden suomalaisen ja unkarilaisen lastenkirjallisuuden seminaari. Seminaarissa molempien maiden asiantuntijat esittelevät omien maidensa lastenkirjallisuutta. Päivää siivittävät lastenkirjailijoiden, kuvittajien ja kääntäjien puheenvuorot. Seminaari on maksuton, ja toivomme, että saamme ilon tavata siellä mahdollisimman monta IBBY:n jäsentä. Lisää tietoa seminaarista tulee helmikuussa yhdistyksemme nettisivuille.

Jäsenmaksu 2015

Näin vuoden alussa on aika pyytää jäseniämme maksamaan yhdistyksen jäsenmaksu vuodelle 2015. Jäsenmaksu on henkilöjäseniltä 30 €/vuosi ja yhteisöjäseniltä 85 €/vuosi ja se maksetaan IBBY Finlandin tilille: FI20 8000 1600 9198 32. Eräpäivä on 31.1.2015.

Huomio!

Lähetämme jatkossa jäsenkirjeet sähköpostilla. Muuttuneet osoitetiedot voitte lähettää jäsenrekisterin ylläpitäjä Suvi Oksaselle osoitteeseen suvituuli.oksanen@gmail.com. Kansainvälisen lastenkirjapäivän seminaari-ilmoittautumiset Noora Miettiselle osoitteeseen noora.irene@gmail.com.

Antoisaa Kirjan vuotta 2015 toivottaa IBBY Finland ry:n hallituksen puolesta
Emilia Kämäräinen
Hallituksen puheenjohtaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.