Satupäivää vietetään jälleen 18.10.

Iltojen pimetessä on aika astua satujen maailmaan!
 Sadun nimipäivänä, tiistaina 18. lokakuuta juhlitaan valtakunnallista Satupäivää, jonka järjestämisessä myös IBBY Finland on mukana.

Yhteisen juhlapäivän avulla tahdomme kutsua kaikki seikkailulle satujen maailmaan ikään katsomatta. Yksinkertaisimmillaan Satupäivää voi juhlia avaamalla satukirjan kotisohvalla tai vaikka yllättämällä työkaverit sadunlukuhetkellä.

Päivän aikana järjestetään lisäksi erilaisia satuteemaisia tapahtumia yhteensä 40 eri paikkakunnalla. Satupäivään osallistuu yhteensä 106 tapahtumajärjestäjää. Mukana päivää toteuttamassa on museoita, kirjastoja, teattereita, kulttuuri- ja kansalaisjärjestöjä sekä kouluja ja päiväkoteja.

Mikä Satupäivä?

Satupäivää juhlitaan vuonna 2016 yhdeksättä kertaa. Vuosien varrella tapahtuma on kasvanut pienestä lastenteatteripäivästä valtakunnalliseksi satufestivaaliksi, jonka tavoitteena on luoda lapsille, nuorille ja aikuisille yhteinen elämys keskellä arjen kiireitä.

Tapahtuman tavoitteena on lisätä tietoisuutta lastenkulttuurin ja satujen merkityksestä ja varmistaa lasten ja nuorten pääsy elävän ja laadukkaan lastenkulttuurin äärelle kaikkialla Suomessa sekä muistuttaa siitä riemusta, jonka yhdessä koettu, hieno tarina synnyttää!

IBBY Finlandin edustajana Satupäivän toimikunnassa on kuvittaja ja graafikko Jenni Erkintalo.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.