ALMA-ehdokkaat 2017 julkistettu

ALMA – Astrid Lindgren Memorial Award 2017 -ehdokkaat on julkistettu. Ehdokkaita on yhteensä 226 60 eri maasta. IBBY Finlandin nimeämät ALMA-ehdokkaat ovat kirjailija Timo Parvela ja kuvittaja Christel Rönns.

lindgren_astrid_svvit_stor
Astrid Lindgren

Timo Parvelan lastenkirjatuotanto sisältää niin humoristisia lastenromaaneja, lempeän filosofisia satuja kuin vauhdikkaita ja jännittäviä fantasiaromaaneja. Ystävyyden, ymmärtämisen ja hyväksymisen tematiikka yhdistyvät monitasoiseen kerrontaan, joka Astrid Lindgrenin hengessä kiinnostaa yhtä aikaa sekä lapsi- että aikuislukijaa.

Christel Rönnsin kuvitustuotanto on laaja ja monipuolinen. Rönnsin humoristisuus, värikäs iloisuus ja tyyli täyttävät ALMA-palkinnon merkittävän kriteerin, Astrid Lindgrenin hengen vaatimuksen. Rönnsin omaa tuotantoa on saatavilla suomeksi ja ruotsiksi, ja hänen kuvittamiaan teoksia on käännetty muun muassa saksaksi.

IBBY Finlandin arvostelulautakunta valitsee ehdokkaat ja esittää ne yhdistyksen hallitukselle, joka hyväksyy ne. Arvostelulautakunnan puheenjohtajana toimii Marketta Könönen ja jäseninä Barbro Enckell-Grimm, Emilia Kämäräinen, Suvi Oksanen ja Jutta Setälä. Arvostelulautakunnassa on myös nuorisojäsen Rosa-Maria Vuori.

Muut Suomen ehdokkaat ovat Linda Bondestam, Kristiina Louhi, Marika Maijala, Irmelin Sandman Lilius ja Maria Turtschaninoff. Suomesta palkintoehdokkaita nimeävät IBBY Finlandin lisäksi Finlands svenska författareförening, Lastenkirjainstituutti, FILI (Finnish Literature Exchange), Grafia, Suomen Kirjailijaliitto ry sekä Kuvittajat ry.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.