TERVETULOA MUSEOVIERAILULLE TUUSULAAN!

Lauantaina 15.9.2018 klo 12.30 alkaen IBBY Finland järjestää jäsenilleen sekä kaikille lastenkirjallisuudesta ja kuvittamisesta kiinnostuneille museovierailun Rakastettu Martta Wendelin -näyttelyyn Tuusulaan sekä Aleksis Kiven kuolinmökille.

Muun muassa Kotiliesi-lehdestä ja Anni Swanin teosten kansikuvista tunnetun kuvittaja Martta Wendelinin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 125 vuotta. Rakastettu Martta Wendelin -näyttely esittelee taiteilijan tuotantoa viideltä vuosikymmeneltä ja piirtää kuvaa paitsi kuvittajasta myös kuvataiteilijasta ja aikakaudelleen poikkeuksellisesta, itsenäisestä naisesta. Näyttelypaikkana toimii Erkkola, runoilija-näytelmäkirjailija J. H. Erkon viimeinen ja ainoa oma koti, joka oli osa Tuusulan taiteilijayhteisöä 1900-luvun taitteessa.

Erkkola sijaitsee Aleksis Kiven kuolinmökkiä vastapäätä, joten tavoitamme yhdellä jalkautumisella kaksi museokäyntiä. Aloitamme klo 12.30 Aleksis Kiven kuolinmökiltä. Jatkamme sieltä noin klo 13 Erkkolaan, missä meille on varattu näyttelyopastus sekä aikaa tutustua näyttelyyn vapaasti.

Lopuksi siirrymme lyhyen matkan päähän Lottamuseoon kahville, missä voimme jatkaa keskustelua myös IBBY:stä ja sen toiminnasta.

Tämän jälkeen museopäivää voi jatkaa vielä muissa museoissa, joita Rantatien lähistöllä riittää. Lastenkirjallisuuden ystäville hyvä museokohde on esimerkiksi Ahola, Venny Soldan-Brofeldtin ja Juhani Ahon kotimuseo Järvenpään puolella.

Museovierailun yhteyshenkilönä ja oppaana toimii Tuusulan museokohteissa pitkään oppaana itsekin toiminut ibbyläinen Marianna Koljonen.

AIKA: Lauantai 15.9.

Klo 12.30 Aleksis Kiven kuolinmökki

Klo 13 Rakastettu Martta Wendelin -näyttely, Erkkola

Noin klo 14 siirtyminen jalan (tai autoilla) Lottamuseolle kahville

PAIKKA: Erkkolan osoite on Rantatie 25, 04130 Tuusula. Erkkola ja Aleksis Kiven kuolinmökki jakavat saman parkkipaikan, jonne on opasteet Rantatieltä.

KULKU: Tuusula kuuluu nykyään HSL:n piiriin. Selvitä itsellesi paras reitti Reittioppaasta tai Matkahuollon sivuilta. Lähin bussipysäkki on Krapi Järvenpääntien varressa. Voit myös tiedustella kimppakyytejä osoitteesta marianna.koljonen(at)gmail.com.

MAKSU: Pääsymaksut Aleksis Kiven kuolinmökille 2/1/0 € ja Erkkolaan 5/4/2 €. Museokortilla ilmainen. Kahvi omakustanteinen. Muita maksuja ei peritä.

ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittautuminen on suotavaa muttei pakollista. Ilmoittaudu Marianna Koljoselle sähköpostitse osoitteessa marianna.koljonen(at)gmail.com.

 

Lisätietoa näyttelystä: https://www.erkkola.fi/kalenteri/show.tmpl?sivu_id=2832&id=4786.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.