[arvio] Kari Levola: Leevi ja Leonora

Kari Levola
Leevi ja Leonora
Tammi 2010
ISBN 978-951-31-5128-7

Leevin perhe on muuttanut maalta kaupunkiin ja Leevi on aloittanut syksyllä uudessa koulussa. Aluksi kaikki näyttää hyvältä, Leevi kotiutuu hyvin ja kun mummu ja vaarikin muuttavat lähelle niin kaikki tuntuu kivalta. Mutta koulussa Leeviä kiusataan. Leevi oppii, että pyöräilykypärä otetaan pois päästä hyvissä ajoin ennen koulua ja kannattaa miettiä tarkkaan, mitä reittiä koulusta ajaa kotiin.

Paetessaan kiusaajia Leevi tapaa Leonoran, tytön, joka on muuttanut Albaniasta Suomeen. Myös Leonoraa kiusataan. Leonora on muuttanut Suomeen vanhempiensa ja mummon ja papan kanssa. Nyt Leonora asuu isovanhempien kanssa, sillä vanhemmat ovat lähteneet käymään Albaniassa. Leonora on saanut vain yhden kirjeen vanhempien matkan aikana. Ja nyt mummokin on joutunut sairaalaan.

Kun Leonora päättää puolustautua kiusaajia vastaan, mutta joutuukin itse syylliseksi, Leevin täytyy päättää, puolustaako hän uutta ystäväänsä.

Kirja kuuluu jo hiukan unohtuneeseen Vihreä varis -sarjaan. Kirjassa on samaa kaveruutta ja turvallisuutta kuin noissa lapsuuden muissa Vihreä varis -kirjoissa. Leevin ja Leonoran lisäksi kirjassa isossa roolissa ovat isovanhemmat ja lasten suhde heihin. Kirjassa on myös sopivan iso kirjasinkoko, joten kirjaa on hyvä ja helppo lukea.

Kirjasta on tehty myös selkoversio. Selkomukautuksen on tehnyt Jaana Levola.

Arja Palonen
kirjavinkkari ja kirjastonhoitaja, Porin kaupunginkirjasto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.