[arvio] Karoliina Pertamo: Pupu tykkää

Karoliina Pertamo
Pupu tykkää
S&S 2018
ISBN 978-951-52-4432-1

Tässä on pupu! Pupu tykkää – – pilvenhattaroista – – voikukista – – ja ystävästään…

…siilistä!

Karoliina Pertamon kirjoittama ja kuvittama pahvisivuinen kuvakirja Pupu tykkää on suunnattu ihan pienimmille lukijoille. Kirja mahtuu pieniin käsiin ja sivut ovat myrkyttömät, joten niitä voi huoletta myös maistella.

Kirja kertoo pupusta ja sen ystävistä. Vuorollaan jokainen kertoo, mistä tykkää: ahomansikoista, korkeista puista ja niin edelleen. Teksti päättyy aina samalla tavalla arvoitukseen, kuka tai mikä on se ystävä, josta otus tykkää. Kun sivua kääntää, arvoitus ratkeaa. Toisto ja seuraavalla sivulla odottava yllätys huvittivat 1-vuotiastani ja kirja piti lukea aina uudelleen ja uudelleen.

Kirjan värit ovat raikkaat ja iloiset ja hahmot selkeät ja ystävälliset. Voimakkaat värikontrastit tekevät hahmottamisesta helppoa pienellekin lukijalle. Jokaisella aukeamalla lukija tapaa lempeäkasvoisen otuksen, joka katsoo häntä kohti. Hymyilevät kasvot kiinnostavat jo pientä vauvaa. Oikeassa laidassa pilkistää vihje arvoituksen ratkaisuun: esimerkiksi hiiren häntä tai hirven takajalka.

 

Pupu tykkää on herkkä ja hyväntuulinen kuvakirja ystävyydestä ja kaikesta siitä, mikä maailmassa on hyvää ja kaunista. Siinä on kaikkea, mistä pieni lapsi kiinnostuu: rytmikästä kieltä, toistoa, selkeitä värejä ja iloisia kasvoja.

Jutta Setälä 1/2019

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.