[arvio] Tuula Pere: Muurien välissä

Tuula Pere
Muurien välissä
Kuvittanut Andrea Alemanno
WickWick 2018
ISBN 978-952-325-404-6

Sananvapaudesta väitöskirjansa kirjoittanut oikeustieteen tohtori ja lastenkirjailija Tuula Pere on todennut, että yksittäisellä ihmisellä on rajalliset mahdollisuudet vaikuttaa ympärillä olevaan elämään. Hän on valinnut lastenkirjallisuuden keinokseen tehdä hyvää maailmassa. Pienen WickWick-kustantamonsa kautta hän levittää kansainvälisillä markkinoilla eri kielille käännettyjä kirjojaan, joiden teemoina on auttaminen, selviytyminen, yhteistyö, sota ja rauha, valta, ympäristö, sukupolvet, eläinystävät tai vammaisuus.

Tuula Peren kirjoittaman aiheeltaan ajankohtaisen ja rohkean Muurien välissä -kirjan on kuvittanut Andrea Alemanno. Kaksi kaupunkia on riitautunut keskenään, ja niiden väillä on korkea muuri. Kaupunkien yhteinen satamalaituri on jäänyt ränsistymään ei-kenenkään-maalle, jonne pieni purjehtijapoika Lauri jää rakentamaan pikkuruista mökkiä, kun vihaiset kaupunginisät eivät päästä häntä omien muuriensa sisäpuolelle.

Pojan värikkäät seinämaalaukset ja lumoava soitto houkuttelevat ihmiset ihailemaan hänen töitään, ja aivan huomaamatta vanhat riidat haihtuvat entisten ystävien välillä. Kaupunkien välillä syntyy into kunnostaa laituri, ja se toteutuukin talkoohengellä ja yllättävällä tavalla – purkamalla muurit uudeksi laituriksi. Kirja päättyy siihen, että Lauri lähtee pois, koska häntä tarvitaan muualla. Alemannon kuvitus korostaa harmaanruskealla värityksellään kaupunkien ikävää tilannetta, mutta edes vähän väriä tuovat Lauri-pojan maalaukset ja soitto.

Tuula Pere järjesti presidentti Putinin ja presidentti Trumpin Helsingin huipputapaamisessa omien sanojensa mukaan ”pienen ja ystävällisen mielenosoituksen” lahjoittamalla heille sekä presidentti Niinistölle kuvakirjansa Lullaby of the Walley ja Between the Walls, suomeksi Laakson kehtolaulu ja Muurien välissä sekä ruotsiksi Vaggvisan i dalen ja Mellan murarna. Mainittakoon, että tähän mennessä Pere on saanut kiitoskirjeet presidentti Niinistöltä ja presidentti Trumpilta. Toivottavasti kirja innostaa maailmanlaajuisesti rakentamaan rauhaa ja purkamaan muureja!

Teresia Volotinen 10/2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.