[m@ailaillaan] Maailmassa tuulee!

Sanna Pelliccioni

Maailmassa tuulee nyt ja kovaa. Taivas on musta. Kylmä tuuli vinkuu ikkunan raosta sisään. Kuvittaja istuu työhuoneessaan ha näkee kynäpurkit, pensselit, kuivuneet akryylituubit ja uudet mustepullot. Intoa tarttua uusiin töihin löytyy, mutta työ keskeytyy jatkuvasti kun aalto lyö ylitse. Uutiset maailmalta vyöryvät päähän kuvina, joita on hankala ravistaa pois. Maailma on nyt ja tässä. Kuvittajan pensseli on liian hidas juoksemaan sen perässä.

– Haahaa, kuvittajahan on naiivi!
Onneksi kuvittaja ei kuule. Hänellä on korvatulpat.

Naapuriin on perustettu vastaanottokeskus. Siellä tarvitaan apua: seinämaalausta lasten leikkihuoneeseen, kirjoja ja leluja lapsille, vaatteita. Maahanmuuttajataiteilija tarvitsee apua työhuoneen etsimisessä. Syntyy uudenlaista yhteistyötä. IBBY Finlandinkin kirjakasseja kulkee vastaanottokeskuksiin.

Tekeminen puhdistaa. Pensseli ei ole enää liian hidas kriisin, arjen, muutoksen ja kohtaamisen kuvittamiseen. Kuvittaja ravistaa hankalat kuvat päästään kirjoihin, seiniin ja näyttelyyn. Hän on mukana tekemässä kansainvälisen lastenkirjajärjestön vuoden 2015 viimeistä numeroa, jonka teema on tässä hetkessä: ”Lapset kriisien jaloissa”.

sannapelliccioni
© Sanna Pelliccioni

Terveiset kiitolliselta kuvittajalta ja lastenkirjantekijältä, joka jättää IBBY Finlandin hallituksen kahden avartavan ja mielenkiintoisen vuoden jälkeen. Muistan, kun ehdotin viime joulun alla tämän numeron teemaksi ”Lapset kriisien jaloissa”. Teema muodostui koko ajan ajankohtaisemmaksi, ja nyt se on saatu maailmaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.