Velhojen suuri joukkoilmiintyminen

Pirkko Ilmanen

Kansainvälistä Harry Potter -iltaa vietettiin useissa pääkaupunkiseudun kirjastoissa toistamiseen 4.2.2016. Kaikkiin tapahtumakirjastoihin tuli yleisövyöry. Entressen kirjastossa kävi illan aikana yli tuhat innokasta Potter-fania vauvasta vaariin. Tässä pieniä maistiaisia kirjastostamme, joka muuttui hetkeksi Tylypahkaksi.

Tylypahkaan pääsi tietysti laiturilta 9 ja ¾. Harry Potter ja Molly Weasley toivottivat laiturialueella vieraat tervetulleiksi. Lapset saivat kelmien kartasta tehdyt passit, joihin kerättiin leimoja työpajoista. Täytettyä passia vastaan sai kermakaljan Vuotavasta Noidankattilasta. Rehtori Dumbledore lajitteli oppilaat tupiin pinssimerkkien avulla.

potter-kahvila1
Kuva: Pirkko Ilmanen

 

potter-_dumbledore_ja_minerva1
Kuva: Entressen kirjasto

Taikaliemipajaa johti Minerva McGarmiwa ja hänen johdollaan niin aikuiset kuin lapsetkin kirjoittivat taikaliemireseptejä mm. masennusta vastaan. Luna Lovekivalla oli Ihmeotusten paja, jossa pääsi ilmiantamaan kohtaamiaan erikoisia eläimiä tai luomaan oman otuksen. Kotitonttukin meillä oli! Dobby nimittäin vieraili lastenosastolla tasaisin välein sulostuttamassa yleisöä. Hän oli Bellatrixin kanssa illan suosituimpia hahmoja.

Hagridin loitsupajassa taiottiin uusimman tekniikan avulla. Kalkaros ja Bellatrix puolestaan opettivat loitsuja vanhanaikaisesti taikasauvojen avulla, suosien röyhkeästi Luihuisia. Mustain siskosten taikasauvatakomossa Bellatrix siskonsa kanssa loihti upeita taikasauvoja. Tylypahkan ruotsinkieliset työntekijät takoivat taikoja pajassaan maagisella laitteellaan, jota kirjoituskoneeksi kutsuttiin.

Kalkaros kavereineen johti HelMet-kirjastojen välisen tietokilpailun. Kalkaroksena toimi Chris Kaukonummi. Hän on koko Potter-tapahtuman ideoija. Muutama vuosi sitten hän lähetti Helmet-kirjastoille ehdotuksen, että kirjastot lähtisivät tähän kansainväliseen tapahtumaan mukaan, ja kirjastothan lähtivät innolla! Chris kavereineen järjesti Entressen kirjastoon myös hienon näyttelyn Potter-fanituotteista, joita olikin kahden vitriinin verran.

Vuotavassa Noidankattilassa oli lämmin ja kodikas tunnelma. Niipperin koulun oppilaat toimivat kahvilan pitäjinä Potter-henkisesti. Saimme kiitoksia runsaasti siitä, että olimme panostaneet illan rekvisiittaan ja pukuihin. Tässä erään äidin palautteen mukana tullut innostunut blogikirjoitus tapahtumastamme: http://haaveenahyvakuva.blogspot.fi/2016/02/terveisia-tylypahkasta.html.

potterporukka1

Kuva: Entressen kirjasto

Potter-ilta oli todellinen yleisömenestys ja saimme runsaasti kiitoksia sekä uusintahaasteen. Ja…mehän rakastamme haasteita. Tänä vuonna 2.2.2017 torstai-iltana kirjasto muuttuu jälleen Tylypahkaksi useissa pääkaupunkiseudun kirjastoissa. Seuratkaa Helmet-verkkokirjaston ilmoittelua ja ilmiintykää paikalle!

Kirjoittaja työskentelee aluelastenkirjastonhoitajana Entressen kirjastossa Espoossa ja on IBBY Finlandin hallituksen jäsen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.